Warning: Creating default object from empty value in /home/famaik89/public_html/new/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 4981

Warning: Creating default object from empty value in /home/famaik89/public_html/new/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 4983
Svetovanje - F.A. Maik … ker znamo, hočemo in zmoremo.

Novice

Archive for the ‘Svetovanje’ Category


F.A. Maik med prvimi v Sloveniji

Posted by: F.A. Maik

Po odprtju novega dela visoko-regalnega skladišča za skladiščenje nevarnega ADR blaga, se lahko kot uspešno logistično podjetje F.A. Maik d.o.o. pohvalimo z novim dosežkom, in sicer prejetjem statusa AEO (Authorised Economic Operator) oz. status pooblaščenega gospodarskega subjekta.

Za omenjeni status lahko vloži zahtevek čisto vsak gospodarski subjekt in z njegovo pridobitvijo je spoznan kot varen člen v dobavni verigi. Na ta način je deležen ugodnosti v obliki olajšanja carinskih kontrol glede varstva in varnosti in poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi.

Status AEO pomeni, da je fa maik d.o.o. v vsej Evropski skupnosti spoznan kot varen in zanesljiv partner v mednarodni trgovini, zlasti glede carinskih operacij in je upravičen do ugodnosti po vsej Skupnosti. Te ugodnosti vključujejo manjše število mejnih fizičnih kontrol, nižjo oceno carinskega tveganja, prednostno obravnavanje blaga in preprostejše poročanje, kar pomeni, da bo blago, ki ga prevaža logistično podjetje fa maik d.o.o. hitreje prispelo do prejemnika.

Evropska skupnost uvaja nove stroge postopke za zagotavljanje varnosti mednarodne trgovine in izboljšanja varnosti dobavnih verig. Spremembe bodo vplivale na skoraj vse vidike poslovanja kateregakoli podjetja, ki kupuje, prodaja ali prevaža blago v EU ali iz nje. Z režimom “Pooblaščenega gospodarskega subjekta (AEO)” je vzpostavljen program akreditacij, ki velja za celotno Evropsko skupnost.