Warning: Creating default object from empty value in /home/famaik89/public_html/new/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 4981

Warning: Creating default object from empty value in /home/famaik89/public_html/new/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 4983
Za medije

Novice

Obrat večjega tveganja za okolje – Informacija za javnost o obratih

V skladiščno distribucijskem centru podjetja F.A. Maik d.o.o. skladiščimo nevarne in nenevarne tekočine in praškaste materiale embalirane v različne embalažne enote na paletnih regalih. Prav zaradi teh nevarnih materialov smo uvrščeni na Seznam upravljavcev obratov večjega tveganja za okolje. Ker se zavedamo kakšne bi lahko bile posledice že manjše nesreče, imamo v ta namen izdelano Varnostno poročilo (SEVESO), ki smo ga skupaj z vlogo skladno z uredbo o preprečevanju večjih nesreč in zmanjševanju njihovih posledic Ur. l. RS št. 71/08, 105/10 oddali na Agencijo Republike Slovenije za okolje. PRENOS INFORMACIJE ZA JAVNOST O OBRATIH

Prejeli certifikat A Boniteta odličnosti za leto 2015

Zaupanje in verodostojnost sta danes redki lastnosti. Glede na preplet različnih dejavnikov, ki vplivajo na okolje, je danes težko najti zaupanja vreden poslovni subjekt.
Podjetje F.A. MAIK TRANSPORT D.O.O. izpolnjuje kriterije Bonitetne odličnosti za leto 2015 in spada med top slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa A kot simbol ocene bonitetne odličnosti.
Bonitetna ocena odličnosti je ocena, ki bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto subjekta skozi daljše preteklo in sedanje obdobje. Med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.
Subjekt, ki izkazuje bonitetno odličnost, predstavlja tako najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: dobavitelji, kupci, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.

LOGIST LETA 2015

Slovensko logistično združenje (SLZ) oz. njegovi predhodniki že desetletje podeljujejo priznanje Logist leta. Letos je bilo to priznanje podeljeno podjetju F.A. MAIK global logistics servis providers D.O.O. in lastniku podjetja g. Marjanu Bezjaku, kot eno izmed najbolj napredno podjetje na področju logistike.
F.A. MAIK D.O.O. s 126 zaposlenimi, več kot 400 podprevozniki, ADR skladišče, pretakališče, smo svojo logistično dejavnost razširili tudi na Hrvaško, kjer imamo 7.250 m2 ADR skladišča z železniškim dovozom.. V letu 2017 imamo namen dograditi nov logistični center v Obrtni coni Tezno s povezavo z že obstoječim skladiščem in s tem povečati kapaciteto skladiščnih mest. Vsekakor pa podjetje deluje v skladu z zakonodajo in najvišjimi standardi kot so ISO9001 in 14001, SQAS in kot obrat z visoko stopnjo tveganja smo pridobili tudi SEVESO.
Iz prijave projekta, ki mora zadostiti šestim kriterijem odličnosti logistike (organizacijski, tehnološki, informacijski, ekonomski, razvojni in okoljski) je razvidno, da ima podjetje F.A. MAIK D.O.O. organizirano in vodeno logistiko na visoki ravni in jo stalno izpopolnjuje.

»MAN Customer Test Drive Award 2015«

Podjetje MAN je letos praznovalo pomembno obletnico: 100 let proizvodnje gospodarskih vozil. V sklopu pomembnega mejnika so v podjetju MAN pripravili »Customer Test Drive Award 2015«. Tekmovanje je po celotni Evropi potekalo med junijem in septembrom. Udeleženci so lahko preizkusili zmogljiv MAN TGX z najnovejšo generacijo motorjev D38, ki trenutno predstavljajo vrhunec 100-letnega razvoja MAN-ovih motorjev in doseže do 640 KM s pomočjo dvostopenjskega turbo polnilnika. Ter varčnega šampiona MAN TGX EfficientLine2, ki predstavlja koncept vozila za znatne prihranke pri porabi goriva. Najpogumnejši so se preizkusili na enotedenski testni vožnji, ki se je zaključila s tekmovanjem za najučinkovitejšega voznika. Učinkovitost vožnje je bila merjena s pomočjo MAN TeleMatics ter podprta z usposobljenim inštuktorjem varčne vožnje MAN ProfiDrive. V Sloveniji je v tekmovanju sodelovalo več kot 20 voznikov. Zavidljivo prvo mesto pa si je prislužil Karel Vindiš s podjetja F.A.MAIK TRANSPORT d.o.o., ki je z vozilom MAN TGX D38 EfficientLine 2 dosegel povprečno porabo goriva 27,5/km ter najvišjo oceno A za ekonomičen stil vožnje.

Pridobitev SQAS potrdila

Pridobili smo potrdilo SQAS. Sistem SQAS (kratica za Safety & Quality Assessment System) je sistem za enovito ocenjevanje kakovosti, varnosti,zanesljivosti in okoljske učinkovitosti ponudnikov logističnih storitev in distributerjev kemičnih proizvodov s pomočjo poenotenih postopkov ocenjevanja, ki jih izvajajo neodvisni ocenjevalci s pomočjo standardnega vprašalnika.

Nogometni turnir s poslovnimi partnerji 2014

Konec novembra smo organizirali tradicionalni nogometni turnir s poslovnimi partnerji podjetja F.A. Maik d.o.o.. Udeležilo se je 5 gostujočih ekip (GMT D.O.O., ECOLAB D.O.O., HENKEL SLOVENIJA D.O.O., HENKEL MARIBOR D.O.O. in GEBERIT D.O.O., ter 2 domači ekipi (F.A. Maik d.o.o. in F.A. Maik Transport d.o.o.).

Obrat večjega tveganja za okolje

V skladiščno distribucijskem centru podjetja F.A. Maik d.o.o. skladiščimo nevarne in nenevarne tekočine in praškaste materiale embalirane v različne embalažne enote na paletnih regalih. Prav zaradi teh nevarnih materialov smo uvrščeni na Seznam upravljavcev obratov večjega tveganja za okolje. Ker se zavedamo kakšne bi lahko bile posledice že manjše nesreče, imamo v ta namen izdelano Varnostno poročilo (SEVESO), ki smo ga skupaj z vlogo skladno z uredbo o preprečevanju večjih nesreč in zmanjševanju njihovih posledic Ur. l. RS št. 71/08, 105/10 oddali na Agencijo Republike Slovenije za okolje.

Nakup novih tovornjakov

V več kot 20. letih smo vzpostavili učinkovito mrežo izbranih transportnih partnerjev.
Z velikim voznim parkom lastnih tovornih vozil kot tudi naših transportnih partnerjev pokrivamo prevoze tovorov po celi Evropi – na voljo v vsakem trenutku in povsod.
Podjetje F.A. MAIK d.o.o. ima od leta 2012 certifikat Sistema ravnanja z okoljem ISO 14001:2004, soodgovornega za okolje, pri opravljanju dejavnosti. Že leta 2007 je podjetje začelo obnavljati transportna vozila ter kupilo 7 tovornjakov z euro 5, z zavedanjem in odgovornostjo za zmanjšanje emisij škodljivih snovi. V naslednjih letih je kupilo še 3 takšne tovornjake.  V teh letih je podjetje še naprej krepilo dejavnosti za zaščito okolja in razvilo vsestranski sistem upravljanja okolja.
Danes so naše obsežne aktivnosti s področja okolja ocenjene kot »zgledne v transportnem sektorju«, in sicer v okviru zunanje okoljske presoje. Tako smo obnovili drugo tretjino voznega parka in nabavili 10 novih tovornjakov s kategorijo euro 5.
Tako bodo naše dejavnosti za okolje še aktivnejše glede na :
- okolju prijazno dobavo vseh proizvodov in izvajanje storitev
- izobraževanje za zaščito okolja in spodbujanje sodelavk in sodelavcev k vključevanju v dejavnosti za zaščito okolja

Certifikati & priznanja

V podjetju F.A. Maik skupina d.o.o. smo se zaposleni obvezali, da bomo vsi, vsak na svojem področju in skupaj, uresničevali in izboljševali naš sistem dela. S tem bomo prispevali k uspešnemu delovanju podjetja, ki ima širši družbeni pomen.
Podjetje F.A. Maik skupina d.o.o. deluje in posluje v skladu z zakonskimi zahtevami in smernicami mednarodnega standarda kakovosti ISO 9001:2000 in standarda ravnanja z okoljem ISO 14001:2004
Certifikacijo imamo podeljeno s strani certifikacijske hiše BUREAU VERITAS. Certifikacija je opravljena in podeljena za dejavnost obeh podjetij, ki vključuje:
IZVAJANJE IN ORGANIZIRANJE TRANSPORTA, SKLADIŠČNO-DISTRIBUCIJSKI CENTER, PREVOZ, CARINJENJE, TRŽENJE, NABAVA.

Priprava na nov standard v podjetju: SISTEM RAVNANJA Z OKOLJEM ISO 14001

V podjetju nam bo nudil podlage za poenotenje svetovnega poslovanja, tehnične podpore pri zakonodaji ter olajšal vključevanje v globalne verige in poslovne procese pri izbiri zunanjih sodelavcev